Carta als mitjans sobre els recursos per fer front a la lliure elecció de centre, l'han publicada 15 dies deprés d'haverla enviada i va sortir a Ultima hora (dia 19 de juny de 2012) i Diario de Mallorca (dia 20 de juny de 2012).

 

Sobre la llengua del primer aprenentatge.
Aquests dies es veu en els mitjans percentatges de famílies que han sol·licitat cada una de les llengües en que volen que els seus fills comencin a aprendre la lectoescriptura. Tal i com era de suposar, la majoria ha elegit la llengua catalana (un 62%), a continuació hi ha les famílies que han deixat la casella en blanc (un 28%) (admetent el projecte lingüístic del centre) i finalment les famílies que s’han apuntat al castellà (un 10%).
Des de FSIE no entram en valorar aquesta qüestió, sempre i quan la seva aplicació no perjudiqui a altres alumnes. És a dir, a FSIE ens preocupa més el com es farà que no el que les famílies puguin triar.
Fins ara la Conselleria no ha dit com actuarà, això d’entrada ja suposa un problema, és a dir les famílies han hagut d’optar sense saber com quedaria llavors aquesta elecció.
El nostre gran dubte és si la conselleria pensa dotar de professors a tots els centres que tenguin qualque alumne que hagi optat per fer el primer aprenentatge en la llengua diferent del seu projecte lingüístic. Si no ho fan, serà fals això de la lliure elecció de llengua. O bé la Conselleria pretén que els centres dediquin els professors de suport a aquests alumnes en lloc de fer suport? Això seria molt greu, pensam que no ho poden fer.
Llavors, expressam els nostres dubtes públicament ja que cada vegada que hem fet la pregunta a la Conselleria ha quedat sense resposta o bé ens han dit que ho estudiaran centre a centre.
De fet, FSIE ha fet una senzilla enquesta a 27 centres concertats per tal d’analitzar en quants  casos hi ha sol·licituds diferents del seu projecte lingüístic i que el centre no podria assumir. Dels 27 centres enquestats només ens trobam amb 6 centres que no tenen cap sol·licitud discrepant amb el projecte lingüístic i un centre que podria repartir els alumnes amb les dues línies que té. La resta, un 74% dels centres, tendrà problemes per poder impartir la segona opció. Com ho faran? Dotaran de professors en aquests moments de retalls generalitzats? No compliran la promesa? …
Aina Aguareles
Secretària de comunicació de FSIE Illes Balears

aquí teniu els enllaços

www.fsieillesbalears.es/archivos/ficheros/carta Aina diario de mallorca 19_06_2012.jpg

www.fsieillesbalears.es/archivos/ficheros/carta director sobre llengua publicada Ultima Hora-2 18_06_2012.jpg

FSIENACIONAL

MECD

Hay 125 invitados y ningún miembro en línea

ACOSO ESCOLAR

DISCAPACITAT

BUTLLETÍ DIGITAL

FORMACIO/INNOVACIO

WEIB