L'ACORD PREVEU L'ACTUALITZACIÓ DE LES NÒMINES PEL SETEMBRE I EL PAGAMENT FRACCIONAT DELS ENDARRERIMENTS

S'OBRI LA PORTA A NOVES NEGOCIACIONS COM LA DE LA PAGA DELS 25 ANYS

Avui dimarts 15 de juliol, Antoni Sacarés, per part de FSIE-Illes Balears, juntament amb els representants de les patronals i dels sindicats USO i UGT, ha signat amb la Conselleria d'Educació, representada per la consellera Joana Mª Camps, un acord de compliment salarial del VI Conveni de Concertada.

Què s'ha pactat? Recordem que l'alternativa sindical a l'acord era iniciar pel gener de 2015 un procés judicial per incompliment de Conveni que ens podia a dur a tres o quatre anys d'espera per a tenir sentència ferma. Davant això els sindicats FSIE, USO i UGT han preferit un acord que avança l'arribada de líquid al professorat:

- ACTUALITZACIÓ DE NÒMINES (1'3%) A PARTIR DE LA DE SETEMBRE D'ENGUANY. Per al professorat de Secundària això inclou l'increment dels complements salarials per a 1r cicle d'ESO, un augment notable a la nòmina.

- PAGAMENT DEL DEUTE ACUMULAT DES DE 2009 EN 27 MESOS: 40% DEL DEUTE EN 2015, 40% EN 2016 I 20% RESTANT A L'INICI DE 2017. El pagament es durà a terme en tres terminis cada any (2015 i 2016) i un en el 2017.

A més d'això, FSIE ha volgut que quedàs constància damunt acta de com mentre la Conselleria també es compromet a satisfer qualsevol nou increment salarial derivat de noves modificacions del Conveni o altres, així com de restituir al professorat de concertada qualsevol benefici salarial que es retorni al personal de l'escola pública (ens referim a les "retallades" producte de l'eixugamnet del dèficit públic).

Fruit d'aquest Acord també s'obrin noves vies de negociació. Demà mateix, a la Mesa sectorial de Concertada, la Conselleria s'ha compromès a començar a tractar l'abonament, suspès en aquests moments, de la paga de 25 anys

El Secretari General de FSIE-Illes Balears, Antoni Sacarés, valora positvament l'acord: en primer lloc, perquè, en el context de crisi i d'eixugament de dèficit actuals, ve a paliar el greuge sofert pel professorat amb pagament delegat de l'escola concertada i li dóna una bocanada d'aire dins l'asfixia econòmica que representaven les retallades; en segon terme, perquè es tracta d'un acord que obri les portes a noves negociacions, com la de la paga dels 25 anys o els dels PT que treballen a secundària i no cobren en consonància al seu nivell; finalment, perquè durant tot el procés s'ha mantingut la unitat sindical entre els sindicats signants del VI Conveni nacional de concertada.

Demà dimecres dia 16 hi ha convocada una Mesa sectorial on s'iniciaran noves negociacions sobre els assumptes pendents que afecten al professorat de l'escola concertada.

Moment de la signatura de l'Acord, amb la Consellera Joana Mª Camps (esquerra) i el Secretari General de fSIE-Illes Balears, Antoni Sacarés (dreta):

acord20141

 

FSIENACIONAL

Hay 262 invitados y ningún miembro en línea

MECD

BUTLLETÍ DIGITAL

DISCAPACITAT

ACOSO ESCOLAR

FORMACIO/INNOVACIO

FACEBOOK

TWITTER @FSIEIB

INSTAGRAM

PARLAM? 634527784

TELEGRAM