CIMG1282

La Consellera ha dit tenir ben clar que qualsevol reversió de mesures anticrisi es produirà a pública i concertada per igual

Sobre el TIL i la LOMCE, a FSIE li preocupa la manca d'acord i la possible pèrdua de llocs de treball

Tall de video d'IB3:

Aquest dimecres dia 1 d’octubre, Juan Antonio García i Antoni Sacarés, president i secretari general de FSIE-ILLES BALEARS respectivament, s’han reunit amb la nova consellera d’educació, Núria Riera. Els sindicalistes han qualificat l’encontre d’obert i cordial. La reunió s’ha centrat sobretot en materia laboral.

Núria Riera ha manifestat a FSIE tenir ben clar que el Govern atorgarà al professorat de la concertada qualsevol mesura de reversió de les retallades produïdes per la crisi
i la reducció del dèficit: paga extra 2012, sexennis...


Principals demandes de FSIE-Illes Balears

FSIE
ha centrat la conversa en el tema laboral. Una vegada arribat a un acord sobre actualització de taules salarials i pagament de endarreriments, aquestes són les urgències que FSIE ha posat sobre la taula de la nova consellera:

-       Activació de l’Acord de 2008
: això suposaria el pagament de les pagues d’antiguitat corresponents al Vè Conveni i la revitalització del calendari de pagament del sexenni per formació i antiguitat.

-       Negociació d’un calendari de pagament de la paga dels 25 anys.

-       Retorn de la paga extra 2012
.

També li ha recordat que el professorat de concertada suporta des de fa quasi 5 anys la retallada del 5% del sou, retallada que s’aplica també sobre qualsevol augment o actualització.

Per tot això FSIE
demana que el Govern es recordi del professorat de la concertada a l’hora d’elaborar els pressuposts de 2015.


Sobre el TIL

FSIE
defensa l’autonomia de centre a l’hora d’aplicar els seus projectes educatius i, per tant, lingüístics; també l’acord i consens com a criteri per a la posada en marxa de normes educatives, per la qual cosa ha remès a la Consellera al document de pacte educatiu que FSIE elabora dins del Cercle per l’Educació.

FSIE ha remarcat les dues preocupacions bàsiques com a sindicat en relació a l’aplicació del plurilingüisme:

-      
Que es doni temps suficient al professorat per a poder obtenir la formació requerida.

-       Que no hi hagi cap mestre ni professor de concertada que vegi perillar el seu lloc de treball o la seva jornada laboral per culpa de la implantació del TIL.

 

FSIENACIONAL

Hay 66 invitados y ningún miembro en línea

MECD

BUTLLETÍ DIGITAL

DISCAPACITAT

ACOSO ESCOLAR

FORMACIO/INNOVACIO

FACEBOOK

TWITTER @FSIEIB

INSTAGRAM

PARLAM? 634527784

TELEGRAM