FSIE - Illes Balears reclama per a docents concertats l'abonament íntegre de l'extra suprimida de 2012


Les diferents sentències de tribunals superiors de justícia deixen clar que la llei no es pot aplicar retroactivament
----------
Els concertats haurien de cobrar almanco la part proporcional que va de gener a agost de 2012 (66%) i no el 24’04 % pressupostat
----------
Considera urgent la convocatòria de la mesa de concertada, promesa per la Consellera el mes de novembre


FSIE-Illes Balears ha registrat avui una sol·licitud dirigida al D. Gen. d’Educació, Antoni Vera, demanant, entre d’altres coses l’abonament de la quantia íntegra de la paga extra de 2012 perquè considera la mesura com a anticonstitucional.

FSIE té interposada una demanda de conflicte col·lectiu que es troba pendent de les decisions dels tribunals.

El Decret Llei que consolidava aquesta mesura a les Illes Balears es va publicar al BOIB dia 1 de setembre de 2012. Per tant, encara que fos constitucional, la mesura només podria afectar, per la seva no retroactivitat, sobre la part proporcional de la paga extra corresponent als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre de 2012 i no a la totalitat de l’any. En no existir encara el decret durant la primera part de l’any, FSIE defensa que els docents de concertada ja havien consolidat el dret a percebre la paga extra pels mesos treballats de gener a agost.

Ara, la Llei de Pressuposts de 2015 de la CAIB preveu l’abonament del 24’04 % de la paga extra de 2012 al professorat de la concertada. FSIE considera que el deute mínim, a l’espera del que diu el Constitucional, és d’aproximadament un 66% de la paga. FSIE demana que, així com el Govern ja ha modificat per altres assumptes el contingut de la Llei de Pressuposts mitjançant esmenes a altres lleis, també hi és a temps a fer-ho per a modificar el text corresponent a l’abonament de la paga extra a la concertada.

La Conselleria ens ha d'informar millor de com i quan pensen fer els pagaments

En la mateixa reclamació, el Secretari General de FSIE-Illes Balears, Antoni Sacarés, també demana més informació per a salvar la confusió que existeix quant al pagament dels endarreriments al professorat concertat. Aquests endarreriments corresponen a la diferència del que han cobrat des de 2009 en respecte al que haurien d’haver cobrat segons les taules salarials en vigor. L'acord de juliol de 2014 contempla un primer pagament en el febrer de 2015. A hores d’ara, la Conselleria encara no ha informat als representants dels treballadors de si efectivament es farà pel mes de febrer i de quina serà la fórmula de càlcul que s’aplicarà.
La urgència de celebrar una Mesa de Concertada


Per últim, FSIE-Illes Balears veu molt urgent la convocatòria d’una mesa de concertada. La darrera reunió fou durant el mes de novembre i tengué un caràcter informatiu. A la mateixa, la Consellera es va comprometre a convocar en poc temps noves reunions per a tractar temes que es troben enquistats i que, si no es negocia una sol·lució, només fan augmentar la bolla del deute amb la concertada i els seus treballadors. El punt que necessita una negociació immediata és el d’acordar un calendari de pagament de la paga extra per a 25 anys dins l’empresa. Altres, com l’augment de la dotació fixa per atenció a la diversitat o que els especialistes en aquest àmbit puguin exercir a les tres etapes bàsiques, FSIE creu que la dificultat no és econòmica, sinó de manca de voluntat per a treballar i cercar sol·lucions per part dels responsables polítics de la Conselleria d’Educació.

 

_________________________________________________________________________________________________________

 

FSIENACIONAL

Hay 177 invitados y ningún miembro en línea

MECD

BUTLLETÍ DIGITAL

DISCAPACITAT

ACOSO ESCOLAR

FORMACIO/INNOVACIO

FACEBOOK

TWITTER @FSIEIB

INSTAGRAM

PARLAM? 634527784

TELEGRAM