Darreres notícies

Veure totes

FSIE DESITJA UNES FELICES VACANCES A TOTS ELS TREBALLADORS DE L'ENSENYAMENT I L'ATENCIÓ A PERSONES AMB DISCAPACITAT

Viernes, 01 Julio 2022

FSIE ha elaborat un vídeo d'agraïment pel vostre esforç. Sabem que heu donat el millor de vosaltres tots els dies. Us desitgem unes vacances de descans, que bé us les heu guanyat i mereixeu. Aquest curs 2021-2022 no ha estat fàcil. Hi ha hagut circumstàncies externes (la pandèmia, la guerra a Ucraïna, la inflació, la crispació social...) que han generat un clima d'incertesa. Per si no fos prou, en matèria educativa, lluny de relaxar el tema, s'ha complicat: la LOMLOE entra en aplicació a partir de setembre i cal adaptar els temaris. Més enllà dels aspectes...

FSIE VALORA POSITIVAMENT EL REBUIG DEL CONGRÉS DELS DIPUTATS A UNA INICIATIVA PER A ACABAR AMB L'ENSENYAMENT CONCERTAT

Miércoles, 29 Junio 2022

Per una àmplia majoria del Congrés dels Diputats ha estat rebutjat un nou intent legislatiu d'Unides Podemos, presentat el passat 29 d'abril i que pretenia acabar amb l'ensenyament concertat mitjançant un procés d'absorció d'aquests centres convertint-los en centres públics. La postura i iniciativa presentada per UP no és nova i afortunadament segueix sense trobar suport en el Congrés dels Diputats. La intenció no és una altra que aconseguir instaurar un únic model educatiu públic controlat totalment per l'administració com a instrument per a acabar amb...

HORARI D'ESTIU 2022

Martes, 28 Junio 2022

PUBLICAT AL BOE EL CURRÍCULUM DE RELIGIÓ CATÒLICA

Martes, 28 Junio 2022

El divendres, el BOE va publicar els currículums dels ensenyaments de Religió Catòlica corresponents a Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat. Deixem l'enllaç directe perquè puguis consultar tota la informació sobre aquests ensenyaments. En aplicació de l'Acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu sobre Ensenyament i Assumptes Culturals, l'alumnat d'Educació Infantil, Educació Primària Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat que així ho sol·liciti tindrà dret a rebre ensenyament de la Religió...

FSIE INFORMA: Resum reunió bilateral sindicats concertada - Conseller d'Educació

Viernes, 17 Junio 2022

Resum reunió bilateral sindicats concertada - Conseller d'Educació Els sindicats amb representació a la Mesa de Concertada (USO, STEI, FSIE, UGT i CCOO) havíem sol·licitat, des la unitat sindical, aquesta reunió de forma urgent per intentar desbloquejar la negociació de millores laborals i salarials amb la Conselleria d'Educació. Per part de la Conselleria d'Educació hi han assistit el Conseller, Martí March, el Director General d'Ordenació, Planificació i Centres, Antoni Morante i la Cap del Departament de Concertada, Cristina Bruguera. El Conseller March ha...

SENTÈNCIA DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL DAVANT LA DENÚNCIA INTERPOSADA PER L'INCOMPLIMENT DEL CONVENI D'INFANTIL

Viernes, 17 Junio 2022

El dia 15 de juny, varem rebre la sentència de l'Audiència Nacional davant la denúncia que presenta FSIE amb la  resta de sindicats per l'incompliment del Conveni Col·lectiu d'Educació Infantil. La sentència obliga les patronals a aplicar la Disposició Final 5a i la Disposició Transitòria 9a, que suposen incrementar en un 5,5% les taules salarials generals i les d'obra social des de l'1 de setembre de 2021. L'Audiència Nacional considera que la literalitat de les disposicions és clara, que els actes de totes les organitzacions evidencien que la...

REUNIÓ I FORMACIÓ D'ALLIBERATS A MADRID.

Jueves, 16 Junio 2022

Els dies 14 i 15 de juny, en la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE) hem celebrat un acte de gran importància: la jornada amb els alliberats de la Federació. Ens reunim a Madrid per a parlar, sobretot, de les pròximes eleccions sindicals. En la primera part de la jornada, van intervenir part de la Secretaria General de FSIE: la presidenta, Alicia Azpilcueta, que va donar la benvinguda a l'acte, el secretari general, Jesús Pueyo, el secretari d'acció sindical, Enrique Ríos, i el secretari de comunicació, Federico Faus. També van intervenir els...

REUNIÓ DE LA MESA NEGOCIADORA D'XI CONVENI COL·LECTIU D'ENSENYAMENT PRIVAT: 10 DE JUNY

Lunes, 13 Junio 2022

S'ha celebrat la mesa Negociadora de l'XI Conveni d'Ensenyament Privat. L'objecte de la mateixa és establir un marc regulador per al contracte fix discontinu en l'àmbit del conveni i el control de registre horari. Totes dues qüestions han estat negociades prenent com a referència el ja regulat en el Conveni de Concertada. FSIE juntament amb la resta de les organitzacions sindicals i patronals hem arribat a un acord sobre tots dos temes. La més rellevant és que es dota al Conveni d'una regulació del control i registre horari i per un altre, s'aclareix la...

Enllaços d'interès

Boletín

Discapacidad

formacio innovacio

NOVETATS

NOVETATS DESPRÉS DE LES DARRERES REUNIONS AMB CONSELLERIA
 
 
L’Acord del deute es renegociarà

A partir de la propera setmana s’iniciaran les negociacions per a un nou Acord de pagament d’endarreriments, donat que l’Acord de juliol de 2014 no s’ha fet efectiu per un defecte de tramitació. La Conselleria proposa per a 2015 pagar el 40% del deute en un únic abonament que es faria efectiu, si s’arriba a un nou acord, una vegada acabada la nova tramitació normativa. Tot això situa la possible data de cobrament sobre finals del mes d’abril.
 
 
Es pagaran les jubilacions parcials de 2015

La Conselleria ha assegurat el finançament corresponent per a cobrir les jubilacions parcials que es produeixin durant l’any 2015.
Es comunicarà a les empreses mitjançant el GESTIB.

El 24’04 de l’extra de 2012 es cobrarà per març

El 24’04% de l’extra de 2012, es cobrarà amb la nòmina de març.
Els qui actualment no estan en nòmina tenen com a termini fins a 18 de juny per a presentar les sol·licituds.
FSIE reclama el 100% de la paga extra i en té una demanda presentada davant dels tribunals.


Període de reducció de jornada o d'excedència per cura de fill/familiar:
Els treballadors podran concretar l’inici i el final dels períodes de reducció de jornada i d’excedència

La Mesa de Concertada ha donat el vist i plau a la proposta de la Conselleria d’una nova regulació funcional dels permissos de reducció de jornada per cura de fill o familiar o d’excedència. Bàsicament consisteix en deixar que sigui efectiu el dret del treballador/a a concretar quan vol iniciar i finalitzar aquests períodes, i no com fins ara que la Conselleria marcava períodes trimestrals, incloent les vacances.

Si les empreses o la Conselleria evidencien abús de dret posaran en marxa els mecanismes de control perquè això no es produeixi.

Aquesta mesura entrarà en vigència a partir de dimecres dia 4 de març i també tendrà retroactivitat des de l’inici del present curs 2014/15.
FSIE-Illes Balears ha retirat la denúncia contra la Conselleria que havia interposat davant Inspecció de Treball per aquest tema.


Pagues 25 anys

També es convocarà Mesa Tècnica en els pròxims dies per acordar un redactat que impedeixi la prescripció del dret a la paga als afectats pel VI Conveni.

Per a totes les pagues pendents (V i VI convenis), el Director General d'Educació, Antoni Vera, diu que l’Administració assumeix el dret i el deute, encara que en postposa el pagament.
A la Mesa, FSIE ha insistit en l’inici d’una negociació urgent perquè la Conselleria reconegui el dret a les pagues de 25 anys per als treballadors afectats pel VI Conveni, una vegada que els del Vè ja ho tenen reconegut amb l’Acord de 2008.


Aplicació LOMCE

La Conselleria diu que té la intenció clara de que no es perdin llocs de treball i que s’està treballant perquè tots els centres, inclosos els d’una línia, puguin oferir tots els itineraris ESO.
Des de Conselleria també s’ha informat que, des del MEC, arribarà una dotació econòmica que cobrirà el 50% de les noves despeses que produirà la introducció del itineraris LOMCE a 3r i 4t d’ESO.
 
 
FSIE demana reducció horària pel professorat d’ESO de concertada

Sobre l’aplicació de la LOMCE a Secundària, FSIE ha reiterat la seva posició sobre la conservació dels llocs de treball i la no pèrdua d’hores de feina del professorat. Hem demanat una dotació horària suficient per a mantenir com a mínim les plantilles actuals i per a garantir la viabilitat dels centres concertats d’una línia. També perquè aquests centres puguin oferir tota l’optativitat que recolleix la llei, així com els programes de millora (PMAR).

FSIE ha estat l’únic sindicat que ha demanat una reducció de la càrrega lectiva del professorat concertat de secundària per davall de les 24 h actuals. Una mesura que cerca l’equiparació amb les hores de pissarra que fan els companys de la pública (18-20h).
 
_____________________________________________________________________________________________________________________