FSIE demana la reactivació de l'Acord 2008

a tots els grups parlamentaris

grups parlamentaris

L'acord suposa l'equiparació progressiva dels docents concertats amb els interins de l’ensenyament públic i el pagament de les pagues de 25 anys del VIè Conveni

Des de 2010 es suspèn via llei de pressuposts de la CAIB. FSIE demana als diferents partits que hi presentin esmenes si això es torna a produir

Antoni Sacarés, Secretari General de FSIE (el SINDICAT de la CONCERTADA), ha mantengut durant aquestes dues darreres setmanes trobades amb els representants de tots els grups del Parlament de les Illes Balears. El principal objectiu: la reactivació de l'anomenat Acord de 2008 d'equiparació salarial progressiva dels docents concertats amb els docents interins de l'escola pública. Aquest Acord fou suspès en el 2010 quan només s'havien complit dos apartats del mateix: la possibilitat d'acumular en un mes el permís de lactància i el pagament d'un primer complement d'equiparació salarial  de 15€ mensuals.

Altres compromisos que figuren a l'Acord són l'abonament per part de l'administració de les pagues per antiguitat dels 25 anys i el pagament d'un sexenni per formació. Cap d'ells s'ha fet efectiu perquè l'Acord ha estat suspès any rera any via Llei de pressuposts.

FSIE vol incidir en que és bàsic que la Llei de Pressuposts de la CAIB per a 2016 no torni suspendre l'aplicació de l'Acord i el deixi obert perquè es puguin complir compromisos que no suposen una gran despesa econòmica, com l'abonament de la paga dels 25 anys al professorat que l'havia de cobrar el 2010.

Per això, els representants de FSIE-Illes Balears s'han reunit amb diputats de totes les formacions polítiques parlamentàries. A més d'informar-los directament de les reivindicacions del sector, se'ls demana que la Llei de Pressuposts de 2016 no suspengui altre cop l’Acord 2008.

 

 

FSIENACIONAL

Hay 60 invitados y ningún miembro en línea

MECD

BUTLLETÍ DIGITAL

DISCAPACITAT

ACOSO ESCOLAR

FORMACIO/INNOVACIO

FACEBOOK

TWITTER @FSIEIB

INSTAGRAM

PARLAM? 634527784

TELEGRAM