Informació revàlides
ESO i Batxillerat
A la reunió amb el Conseller d'Educació constatàrem com la incertesa política existent a nivell estatal condiciona la celebració d'aquestes proves.
Aquest divendres dia 7 d’octubre, el Conseller d’Educació ens ha convocat, als sindicats amb representació a l’ensenyament concertat, a una reunió informativa sobre les proves LOMCE.
El Conseller ens ha explicat que la manca de nou govern produeix una incertesa que no ajuda gens a poder planificar el curs en referència a la celebració o no de les anomenades proves de revàlida. Aquesta situació afecta principalment a professorat i alumnat que actualment cursa segon de Batxillerat.
De moment es troben aprovats i publicats els dos reals decrets que regulen les proves finals d’ESO i Batxillerat. Per al seu desenvolupament manca aprovar les ordres respectives. El problema es troba en que aquestes ordres han de passar obligatòriament pel Consell Escolar de l’Estat i aquest òrgan consultiu ara per ara no pot exercir les seves funcions perquè es troba sense President ni Secretari. El Govern sembla que no en pot anomenar de nous perquè es troba en funcions.
Proves Primària
- La intenció de la Conselleria és la de realitzar un tipus de proves semblants a les del curs passat.
Proves 4t ESO
- Per aquest curs 2016/17 aquestes proves no afecten a l’obtenció del títol d’ESO.
- El Conseller ha manifestat que ara per ara no són factibles ni econòmicament ni organitzativa: “la Conselleria d’Educació no té recursos per a organitzar així com toca les proves de 4t ESO com marca la LOMCE”.
- La intenció, si s’arriben a fer, és que enguany serveixin com a proves de diagnòstic.
Proves Batxillerat
- Per aquest curs 2016/17 aquestes proves no afecten a l’obtenció del títol de Batxillerat.
- Si les proves no es paralitzen, el que és segur es que susbtituiran a la PAU (Prova Accés Universitat), amb una sèrie de diferències:
a) És la Conselleria d’Educació qui té la potestat de convocar i organitzar la prova, per la qual cosa es coordinarà amb la UIB.
b) L’avaluació serà de competències.
c) El Ministeri d’Educació pensa publicar l’ordre de desenvolupament pel mes de novembre.
- Els Directors de Política Universitària de les diferents comunitats autònomes han acordat el següent:
o Demanar al Ministeri d’Educació que apliqui una moratòria perquè se segueixi aplicant la PAU.
o Instar a les universitats espanyoles a no realitzar, a més de la revàlida, les proves pròpies d’accés que sí permet la LOMCE.
A la reunió convocada pel Conseller d'Educació Martí March amb els sindicats amb representació a Concertada també hi assistiren tres directors generals: Juan José Montaño, D. Gen. de Política Universitària; Antonio Morante, D. Gen. de Planificació, Ordenació i Centres; i Jaume Ribas, D. Gen. d'Innovació i Comunitat Educativa.
Més informació sobre les revàlides:
Real Decret que regula avaluacions finals d'ESO i Batxillerat
Article del Secretari General estatal de FSIE, Jesús Pueyo, sobre les revàlides
__________________________________________________________________________________________________________