Els responsables de Conselleria d'Educació han detallat avui, en Mesa de l'Ensenyament Concertat, els punts de l'Acord signat el 2016 que no es duran a terme per falta de pressupost.
FSIE-Illes Balears -sindicat dels professionals de l'educació privada, concertada i d'atenció a la discapacitat- vol manifestar la indignació amb què han rebut els treballadors de la xarxa concertada l'anunci fet avui pels responsables de la Conselleria d'Educació de deixar en suspens tant l'Acord aconseguit en 2016 com altres millores acordades per al proper any.

FSIE recorda que l'Acord només reactivava l'Acord de 2008, el qual havia d'haver estat implementat en la seva totalitat el 2014 i que ja va ser suspès en 2009 amb l'inici de la crisi econòmica. Ara, les retallades que va aplicar el Govern en els Pressupostos de 2020 tornen a castigar els professionals de l'educació concertada i de l'educació especial.

Quins són els pactes que no es desenvoluparan en 2020?

Per a finals d'al 2019 estava acordada l'equiparació a el 100%, sense comptar l'antiguitat, dels docents de la xarxa concertada amb els de la la pública. Conselleria diu que no hi ha diners per incrementar en uns 25 € mensuals el sou dels mestres d'Infantil-Primària i els professors de Formació Professional.

Queda suspesa també la negociació per a l'abonament de nous sexennis, així com la jornada completa a 23 hores lectives per als professors de secundària.

Quines són les altres millores suspeses?

Continuaran sense abonar les pagues extres de 25 anys d'antiguitat generades pels docents de concertada i educació especial des de l'any 2013.

No s'implantarà la figura de l'orientador d'Infantil-Primària en els centres concertats en els quals devia incorporar-se aquest servei escolar a l'inici de curs 2020/21.

Tampoc no es veuran incrementats els mòduls econòmics destinats a sufragar les despeses ordinàries de funcionament de les escoles concertades. Això repercuteix directament en el sou al personal d'administració i serveis (menjador, neteja, oficina, manteniment) d'aquests centres, el qual tampoc es podrà veure augmentat via complement autonòmic.

FSIE considera que avui la Conselleria només ha donat males notícies a el sector, de manera que posa en dubte la suposada intenció dels seus responsables polítics de tractar de forma més digna als treballadors dels centres educatius privats sostinguts amb fons públics.

FSIENACIONAL

MECD

Hay 111 invitados y ningún miembro en línea

ACOSO ESCOLAR

DISCAPACITAT

BUTLLETÍ DIGITAL

FORMACIO/INNOVACIO

WEIB