ICON COMUNICACION INTERNA
FSIE demana l'augment de la dotació de professorat per a l'atenció a la diversitat

També consideram un greuge que els "professors COVID" de concertada siguin contractats només per 10 mesos enfront de l'any complet dels de pública.

 

A la Mesa de l'ensenyament concertat i al CEIB (Consell Escolar de les Illes Balears), FSIE-Illes Balears ha denunciat la falta d'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials a causa de la implantació de l'escenari B. La creació de nous grups en cada centre provocada per l'obligada reducció de ràtios ha fet que la major part d'hores lectives pròpies de l'atenció a la diversitat i de l'orientació hagin de destinar-se a la impartició de classes per a tot el grup. És a dir, que els mestres especialistes en pedagogia terapèutica, audició i llenguatge, orientació i altres han deixat en la seva majoria d'exercir la seva funció especialitzada per dedicar-se a les classes ordinàries. Segons una enquesta realitzada per FSIE entre centres concertats, s'ha perdut per aquest curs el 65% de les hores dedicades a atenció a la diversitat, un 69% en Infantil i Primària i un 54% a l'ESO. Així mateix un 35% de les hores d'orientació són destinades ara a atendre els grups-classe.
FSIE ja va demanar, durant el curs passat iniciada la pandèmia, que la Conselleria d'Educació tengués previst que per al curs 2020/21 es necessitaria una major dotació per a les tasques de reforç escolar, atès que caldria més suport a l'alumnat amb dificultats a causa de la desconnexió pel confinament i la implantació de plans de reforç i de recuperació dels dèficits heretats per la situació no presencial. No ha estat així; la dotació per a l'actual curs ha estat exactament la mateixa que la del curs passat, amb l'afegit que la major part d'aquestes hores ja no poden dedicar-se a la seva funció inclusiva.
Nou greuge pública-concertada
FSIE ha protestat també pel que considera un nou greuge per als docents i centres de la xarxa concertada enfront dels de la pública: mentre que els "professors COVID" públics són contractats per un any sencer, de setembre a agost, no passa el mateix amb els de concertada, per als quals s'ha decidit un contracte de sol 10 mesos, de setembre a juny.
FSIE considera que la Conselleria d'Educació no ha d’estalviar a costa dels treballadors, ni tampoc tornar a situar els docents de concertada en una segona fila saltant-se novament l'obligada equiparació.
FSIE ha valorat positivament que la Conselleria durà a terme proves diagnòstic als treballadors de concertada tal i com està fent a pública. Concretament als treballadors vulnerables.
 
Per a més informació: FSIE-Illes Balears - 971 91 51 04 – 691 235 571 - Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

FSIENACIONAL

MECD

Hay 313 invitados y ningún miembro en línea

ACOSO ESCOLAR

DISCAPACITAT

BUTLLETÍ DIGITAL

FORMACIO/INNOVACIO

WEIB