stopleycelaa
Amb les etiquetes #MasPlurales i #StopLeyCelaá, més de 150.000 tuits han dit no a la Llei Celaá, una llei educativa partidista que no pot ser aprovada enmig d'aquesta pandèmia que estem patint i que conté molts elements que provoquen el rebuig de la comunitat educativa. La nombrosa participació en aquesta Quedada Digital mostra a les clares el rotund i contundent rebuig a una llei que s'ha oblidat completament del demandat Pacte d'Estat per l'Educació.
La Plataforma Més Plurals, de la que formen part sindicats, associacions de famílies, empreses del sector i diferents organitzacions educatives, agraeix la massiva participació de tantes persones que han fet possible que aquestes etiquetes hagin estat Trending Topic en el dia d'avui, el que reflecteix el rebuig que provoca la Llei Celaá i l'enorme preocupació social que existeix en la societat davant la manera en què s'està tramitant la llei, a tota velocitat, sense comptar amb la participació de les comunitat educativa i sense buscar en cap moment el necessari consens. A més, és difícil d'entendre tantes presses en un context com l'actual, amb totes les famílies, els docents i els col·legis treballant perquè les classes, en les dramàtiques circumstàncies actuals, es desenvolupin de la millor manera possible.
Per a la Plataforma Més Plurals, la Llei Celaá conté importants mesures que lesionen i limiten les llibertats i drets de les famílies i els centres. En concret, margina de manera deliberada l'oferta formativa de l'ensenyament concertat, elimina la demanda social i l'opinió de les famílies sobre l'educació dels seus fills, converteix l'ensenyament de la Religió en una assignatura decorativa i no conté ni una sola mesura per als treballadors de l'ensenyament concertat.
El Govern i els partits que donen suport a aquesta Llei haurien d'escoltar a tota la comunitat educativa i reflexionar sobre la seva obstinació a aprovar amb tanta urgència una Llei de partit, una més, que no compta, com està demostrat, amb el suficient consens i suport social.
Per als organitzadors d'aquesta Quedada Digital, la Llei Celaá adjudica un paper subsidiari a l'ensenyament concertat en relació amb la pública condemnant-la a una progressiva desaparició. També imposa un únic sistema de caràcter públic, eliminat la pluralitat i la llibertat dels pares de triar un altre tipus d'educació per als seus fills segons les seves conviccions. Per a Més Plurals, el dret de tots a l'educació no es garanteix només amb places públiques sinó amb pluralitat de centres i llibertat d'elecció.
Estem, doncs, davant una Llei que de manera premeditada expulsa i exclou del sistema educatiu a milions d'alumnes i de famílies, a desenes de milers de treballadors i a milers de centres educatius.
Per tot això, la Plataforma Més Plurals demana la retirada de la Llei i que el Ministeri faci el que fins ara no ha fet: propiciï un debat serè i constructiu sobre l'educació al nostre país, potenciant un sistema que defensi les llibertats i aposti per la complementarietat dels models educatius, la millor recepta per a avançar en la qualitat i la pluralitat.

PLATAFORMA MÁS PLURALES
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
www.masplurales.es


Documents relacionats

Nota de prensa Más Plurales Quedada Digial 5 XI

FSIENACIONAL

MECD

Hay 19 invitados y ningún miembro en línea

ACOSO ESCOLAR

DISCAPACITAT

BUTLLETÍ DIGITAL

FORMACIO/INNOVACIO

WEIB