congreso1La Plataforma MÁS PLURALES reuneix més d'un milió de signatures segueix i pujant...
Respectant les mesures de seguretat i de participació imposades per la COVID-19, representants de la Plataforma Més Plurals, acompanyats del màxim de participants permesos per Delegació del Govern degut a la crisi sanitària, han tornat a concentrar-se enfront del Congrés dels Diputats, aquesta vegada amb el suport dels més d'un milió de signatures ja aconseguides, per a tornar a demanar la retirada de la Llei Celaá; una llei que s'està tramitant de manera expressa en el Parlament a esquena de la comunitat educativa i que conté mesures que suposen una restricció de les llibertats públiques i un control absolut de l'Estat sobre l'educació i l'elecció de les famílies.
La Plataforma Més Plurals, de la que formen part sindicats, associacions de famílies, empreses del sector i diferents organitzacions educatives, ha aconseguit ja més d'un milió de signatures en la seva campanya contra la Llei Celaá, a la qual acusen d'anar contra els models educatius vigents i que suposa un flagrant atac contra les llibertats democràtiques que reconeix la nostra Constitució. De fet, aquesta llei margina la llibertat d'elecció de les famílies, suprimeix la demanda social, converteix l'assignatura de Religió (triada de manera voluntària i democràtica per milions de famílies) en una assignatura marginal, expulsa a l'Ensenyament Diferenciat del dret al concert educatiu (reconegut per sentències recents) i, en definitiva, converteix a l'ensenyament públic en l'únic referent educatiu, ja que l'ensenyament concertat passa a ser subsidiària.
Les més d'1.180.000 signatures recollides en tan breu espai de temps (la campanya va començar el 28 d'octubre) confirmen el que la Plataforma Més Plurals ja havia advertit amb contundència: que la Llei Celaá no és una llei de consens i que els seus objectius no són educatius sinó ideològics. A més, estem veient com els continguts de la Llei d'Educació s'estan convertint en moneda de canvi de les negociacions polítiques.
Aquesta llei també està provocant un important rebuig social en la societat per les formes en què s'està tramitant en el Parlament, perquè no és de rebut que s'estigui fent enmig d'aquestes circumstàncies actuals per culpa de la pandèmia, amb les famílies, els docents i els col·legis treballant perquè les classes es desenvolupin de la millor manera possible. A més, els dos partits en el Govern, PSOE i Unidas Podemos, han rebutjat per primera vegada que la comunitat educativa pugui participar en els debats d'aquesta Llei. Clarament, l'últim que desitgen aquests partits és un Pacte d'Estat Social i Polític per l'Educació, que la societat demanda constantment.

 

PLATAFORMA MÁS PLURALES
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
www.masplurales.es


Documents relacionats

Nota de premsa Más Plurales Concentración 10-XI

FSIENACIONAL

MECD

Hay 30 invitados y ningún miembro en línea

ACOSO ESCOLAR

DISCAPACITAT

BUTLLETÍ DIGITAL

FORMACIO/INNOVACIO

WEIB