Cartel A3 Dia nino 2020 fotos ninos CastellanoLa Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament ha llançat la campanya “Per a cada nin, tots els drets. De la seva protecció i desenvolupament depèn el progrés de tots.”, donant suport a una vegada més la iniciativa promoguda per Unicef en un any especialment difícil a causa de la pandèmia per Covid-19.

Aquesta efemèride té com a doble objectiu la commemoració de l'aprovació per l'Assemblea General de l'ONU de la Declaració dels Drets del Nen, el 20 de Novembre 1959, i la important tasca de recordar a la ciutadania que els nins són el col·lectiu més vulnerable i que més sofreix les conseqüències de qualsevol mena de crisi, com és la sanitària que estem sofrint enguany.
En ple 2020 podríem donar per fet que els més petits té garantits drets bàsics com els recollits en la Convenció sobre els Drets del Nen, en 1989, com puguin ser el dret a la salut i una correcta alimentació, a un habitatge digne, a protecció i poder expressar-se lliurement i, per descomptat, a una educació que els prepari per a la vida adulta, independentment del lloc del món en el qual hagin nascut. No obstant això, milions de nins de diferents països del món no tenin accés a cap d'aquests drets bàsics, una situació que la pandèmia provocada per la Covid-19 ha empitjorat.
 
Pel que a educació es refereix la crisi sanitària ha posat de manifest les enormes deficiències dels sistemes educatius i la necessitat d'un canvi urgent en aquests. Les xifres resulten desoladores havent-se estimat que uns 1.600 milions de nins a tot el món han vist interrompuda la seva educació pel coronavirus. Al nostre país entre el 10 i el 15% de l'alumnat ha tingut serioses dificultats per a continuar amb la seva activitat lectiva durant el tancament dels col·legis, o els ha estat completament impossible, a causa de la bretxa digital.
Com a organització fermament compromesa amb la millora del nostre sistema educatiu, FSIE vol fer una crida als agents socials i polítics perquè s'involucrin de manera urgent en la tan necessària transformació del sistema educatiu perquè cap nin o nina es quedi enrere. La integració de les eines digitals és essencial en aquest procés en haver-se revelat com a element clau en la democratització de l'educació. Per a això, FSIE insta les administracions a augmentar de manera significativa la inversió en educació a fi d'assegurar la provisió de tots els recursos econòmics i humans possibles perquè les nostres nines i nins tinguin garantit l'accés universal a una educació de qualitat.
Des de FSIE ens agradaria també animar als centres a promoure activitats i iniciatives que ajudin a conscienciar al seu alumnat i els donin a conèixer diferents maneres de col·laborar amb els nins més vulnerables. Com a docents és la nostra responsabilitat, no sols proporcionar-los la millor educació possible, sinó també fomentar en ells l'empatia i la solidaritat que els permeti construir un futur millor en el qual cada nin i cada nina tingui tots els drets.

Documents relacionats: https://www.fsie.es/documentos/ficheros/Cartel_A3_Dia_nino_2020_fotos_ninos_Castellano.pdf

FSIENACIONAL

MECD

Hay 16 invitados y ningún miembro en línea

ACOSO ESCOLAR

DISCAPACITAT

BUTLLETÍ DIGITAL

FORMACIO/INNOVACIO

WEIB