Banner Dia Autismo 2 abr 2021 catalan 795x300

La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme sumant-se una vegada més a aquesta iniciativa promoguda per les Nacions Unides que pretén conscienciar sobre les problemàtiques que afronten les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista ( TEA) i la importància d'integrar les seves capacitats en la societat.

La pandèmia mundial per Covid-19 ha tingut un gran impacte en els drets de les persones amb TEA, més de 450.000 al nostre país segons Autisme Espanya. Les restriccions a la mobilitat, la falta d'informació accessible i la suspensió de l'activitat lectiva presencial va perjudicar enormement un col·lectiu amb formes d'aprenentatge i metodologies de treball diferents a la norma.
Amb la campanya “Jo m'esforço, aprenc, treball, em comunico” FSIE posa el focus en la vàlua d'aquest col·lectiu i fa una crida a la societat en el seu conjunt per a fomentar el respecte i la integració de les capacitats de les persones amb autisme a fi garantir el seu gaudi d'una vida plena i en igualtat de condicions.
Des de FSIE considerem fonamental garantir el dret d'aquest col·lectiu a una educació de qualitat, específica i centrada en la persona, que afavoreixi el desenvolupament integral de l'alumnat independentment de les seves necessitats de suport, en igualtat d'oportunitats i baix principis d'equitat i atenció a la diversitat. Per a això és imprescindible invertir en noves metodologies d'ensenyament que integrin les oportunitats que ens brinden les noves tecnologies, impulsar la formació dels professionals de l'educació, des de l'atenció precoç a la universitat, i prestar especial atenció a les necessitats de suport de l'alumnat que es troba actualment en situacions de vulnerabilitat o desavantatge.
Per a això és fonamental que tant les administracions públiques com els agents socials i polítics col·loquin les necessitats de les persones amb TEA entre les seves principals prioritats i adoptin mesures immediates orientades a millorar el nostre sistema educatiu i a posar en marxa programes d'ocupació inclusiva que permetin aprofitar les oportunitats que les noves formes de treball, inclòs el teletreball, han generat per a empleats que abans tenien dificultats per a prosperar en entorns laborals més tradicionals.
FSIE, organització compromesa amb el sector de l'Atenció a Persones amb Discapacitat, vol a més reafirmar el seu compromís de continuar treballant, des del seu àmbit d'actuació, per la igualtat i la inclusió amb l'objectiu d'aconseguir una societat disposada a escoltar, respectar i integrar totalment les necessitats i capacitats de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista.

FSIENACIONAL

ACOSO ESCOLAR

BUTLLETÍ DIGITAL

MECD

Hay 96 invitados y ningún miembro en línea

DISCAPACITAT

FORMACIO/INNOVACIO

WHATSAPP 691235572

FACEBOOK

TWITTER @FSIEIB

INSTAGRAM