Reunión FSIE MEyFPFSIE ha sol·licitat, en la seva primera reunió amb la titular del Ministeri Educació i Formació Professional des que va començar la legislatura, recuperar el diàleg perdut en els últims anys i propiciar la Mesa Sectorial de l'Ensenyament Concertat com a instrument eficaç de negociació per a aconseguir acords sobre els temes més rellevants sense resoldre que preocupen el sector.
La reunió amb el sindicat majoritari en l'ensenyament concertat va tenir lloc aquesta tarda, en la seu del Ministeri. Va comptar amb la presència de la Ministra Pilar Alegría, acompanyada per Alejandro Tiana, Secretari d'Estat, i per Fernando Gurrea, Sotssecretari del Ministeri d'Educació. Per part de FSIE van assistir la seva presidenta, Alicia Azpilicueta, el secretari general, Jesús Pueyo, i el secretari d'acció sindical, Enrique Ríos.
FSIE valora de forma molt positiva el resultat de la reunió pel tarannà mostrat per la Ministra d'Educació i la seva disposició a escoltar i dialogar sobre els problemes de l'ensenyament concertat dels quals ha pres bona nota.
En el transcurs de la mateixa FSIE ha plantejat, com a mesures més urgents a abordar de manera immediata, la necessària equiparació de sous amb la pública, en tots els conceptes, la reducció de la càrrega lectiva i l'increment de les plantilles dels docents de l'educació concertada. "L'educació concertada no pot continuar sent tractada com a subsidiària de la pública ja que ambdues formen part de la xarxa dual del sistema educatiu públic ", ha manifestat el secretari general de FSIE, Jesús Pueyo.
L'accés del professorat a la jubilació parcial, els acords per al manteniment de l'ocupació en el sector concertat i l'extensió del pagament delegat per al personal d'administració i serveis (PAS) i el personal complementari dels centres concertats, han estat uns altres dels requeriments urgents per part de FSIE a la Ministra Alegria.
Pel que fa al sector, el sindicat s'ha mostrat partidari de la reducció de la ràtio d'alumnes per aula "si es vol realment una atenció individualitzada i desenvolupar un currículum competencial ". La incorporació d'orientadors (psicòlegs i psicopedagogs) en les etapes d'Infantil i Primària en la concertada com a "mitjà per a detectar i avaluar de manera primerenca les problemàtiques que afecten els nens tant dins com fora dels centres" i la necessitat d'afavorir convenis i concerts amb centres d'Educació Infantil amb la finalitat de garantir la gratuïtat de l'ensenyament en aquesta etapa escolar primerenca amb recursos ja existents, van ser unes altres de les qüestions plantejades per FSIE que també ha posat l'èmfasi en els centres d'Educació Especial per als quals sol·licita la dotació de majors recursos .
En aquest sentit, el sindicat considera necessari revisar i actualitzar, en el marc de la Mesa sectorial, el Reial decret de Normes Bàsiques de Concerts Educatius que roman sense modificar des de 1985. També ha defensat la constitució, en aquest curs escolar, de la Comissió prevista en la Disposició Addicional Vint-i-novena de la LOE per a estudiar la quantia dels mòduls de concert i valorar el cost total real de la impartició dels ensenyaments en condicions de gratuïtat. “Aquest pas és imprescindible per a acabar amb el dèficit de finançament de l'ensenyament concertat", ha assenyalat Pueyo.
El desenvolupament normatiu de la professió docent, que ha de presentar el Ministeri en els pròxims mesos, ha estat un altre dels punts abordats en la reunió. Segons FSIE, aquest "ha d'incloure a tots els professionals de l'ensenyament privat estenent la carrera professional a tots els docents de centres sostinguts amb fons públics".
Finalment, FSIE ha realitzat una valoració general positiva del “Projecte de Llei orgànica d'ordenació i integració de la formació professional”. No obstant això, ha manifestat a la Ministra la seva preocupació per les conseqüències que tindrà, en els llocs de treball de centres concertats i privats, l'augment d'hores de formació en les empreses o organismes equiparats, així com la possible dificultat del teixit empresarial per a incorporar tanta formació i pràctica en les empreses com proposa la nova norma.
"També són motiu de preocupació la distribució del finançament, tenint en compte l'escassetat de la quantia dels mòduls concertats, i la participació dels agents socials representatius del sector en la programació de l'oferta educativa", ha conclòs Pueyo, que ha agraït a la Ministra el clima cordial i distès en què s'ha mantingut la reunió.

FSIENACIONAL

Hay 95 invitados y ningún miembro en línea

MECD

BUTLLETÍ DIGITAL

DISCAPACITAT

ACOSO ESCOLAR

FORMACIO/INNOVACIO

FACEBOOK

TWITTER @FSIEIB

INSTAGRAM

PARLAM? 634527784

TELEGRAM