Darreres notícies

Veure totes

SIGNADES LES TAULES SALARIALS DEL VII CONVENI COL·LECTIU D'ENSENYAMENT CONCERTAT PER A 2022 I 2023

Jueves, 18 Mayo 2023

  FSIE amb USO, UGT i les patronals EyG, CECE, FED-ACES i APSEC, hem signat les taules salarials per a 2022 i 2023. Els sindicats signants representem al 88,34% dels treballadors del sector. Tal com hem vingut informant, existeixen dos problemes que han provocat el bloqueig de la negociació i la signatura de les taules generant una situació de difícil solució que finalment hem aconseguit superar gairebé íntegrament. No publicar en el BOE el mòdul del concert després de l'increment  addicional del 1,5% aprovat a l'octubre de 2022 està suposant que,...

NOUS SEXENNIS: resum i dubtes.

Miércoles, 10 Mayo 2023

A continuació us oferim un resum de com s'han de sol.licitar els nous sexennis i altres dubtes que podríeu tenir. Ja sabeu que ens teniu per a qualsevol dubte al 971915104 o a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. document.getElementById('cloak49e9a50b4a583635cc16e01bff9c81bb').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var...

FSIE PROMOU LA PREVENCIÓ I SOLIDARITAT PER A REDUIR L'ASSETJAMENT ESCOLAR

Martes, 02 Mayo 2023

L'assetjament escolar és un dels majors problemes en els contextos educatius. Malgrat els nombrosos i diversos recursos que es despleguen en els centres, les situacions de violència es continuen produint entre l'alumnat, tant dins com fora de l'aula. En FSIE enviem un missatge clar d'empatia davant l'assetjament escolar (bullying, en anglès) el 2 de maig, data en la qual se celebra el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar. Com en anys anteriors, animem als professionals dels centres a conèixer el problema i informar-se sobre possibles...

CALENDARI ESCOLAR 23-24

Viernes, 28 Abril 2023

📅 El curs escolar 2023-2024 començarà dia 11 de setembre i acabarà el 21 de juny per a l’alumnat d’infantil, de primària, de secundària, de batxillerat i d’educació especial👉🏼La festa escolar unificada 🎉serà dia 29 de febrer de 2024👉🏼El curs escolar tendrà un total de 176 dies lectius👩‍🏫👩‍🏭L’alumnat de formació professional iniciarà les activitats lectives el dia 22 de setembre de 2023 i les finalitzaran el dia 21 de juny de 2024.🗓️Tenen la consideració de dies festius:-Dia 12 d’octubre de 2023-Dia 1 de novembre de 2023-Dia 6 de...

FSIE CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SEGURETAT I LA SALUT RECLAMANT QUE ES RESPECTIN TOTES LES CONDICIONS LABORALS

Jueves, 27 Abril 2023

A FSIE ens unim un any més a les reivindicacions pel Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball el 28 d'abril per a promoure la prevenció dels accidents i les malalties professionals a tot el món. Com a organització sindical que defensa els drets dels professionals dels centres de l'ensenyament concertat i privat i de l'atenció a persones amb discapacitat, enviem un missatge a tota la societat, i especialment a les administracions públiques i a les organitzacions patronals, que “totes les condicions laborals importen”, no sols les...

FSIE PROMOU LA LECTURA EN EL DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE

Viernes, 21 Abril 2023

El 23 d'abril celebram el Dia Internacional del Llibre. FSIE realitza una campanya de comunicació en aquesta data per a promoure la lectura com una de les activitats més constructives per a totes les persones.  Com a organització que treballa per i per als i les professionals dels centres educatius i d'atenció a persones amb discapacitat, animam a fomentar la lectura en l'alumnat i en totes les persones, perquè aquesta és una font d'aprenentatge, pensament crític i creativitat. En un context tan tecnològic com el que vivim, desconnectar de la realitat...

PROPOSTES DE FSIE SOBRE DISCAPACITAT

Miércoles, 19 Abril 2023

A FSIE estam fermament compromesos amb els professionals del sector de l'atenció a les persones amb discapacitat. Per aquesta raó, plantejam les següents mesures per a millorar les seves condicions laborals: -Incrementar el finançament públic que permeti, entre altres qüestions, augmentar i millorar la dotació de recursos humans (equips multidisciplinaris) i materials dels concerts socials.-Respectar l'elecció de centre de les famílies i mantenir les unitats de Centres d'Educació Especial concertats amb la dotació de recursos necessaris que permetin una atenció...

FSIE BUSCARÀ MINIMITZAR ELS EFECTES NEGATIUS DE LA LLEI CELAÁ EN LES AUTONOMIES DAVANT EL PREVISIBLE AVAL DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

Martes, 28 Marzo 2023

El Govern després d'assegurar-se una majoria progressista en la composició del Tribunal Constitucional està resolent de manera ràpida els recursos presentats contra les seves principals lleis, la constitucionalitat de les quals quedarà avalada per l'alt tribunal. Una d'aquestes lleis serà la coneguda com a Llei Celaá (LOMLOE) que va ser aprovada sense la participació de la comunitat educativa i el rebuig d'una part molt important d'aquesta. FSIE esperarà a conèixer el contingut de la sentència, els seus fonaments de dret i els possibles vots particulars que...

Enllaços d'interès

formacion

 

lomloe

 

Boletín

 

Discapacidad

 

formacio innovacio

 

Banner Plan Igualdad 385x155

REUNIÓ DE LA MESA SECTORIAL DE L'ENSENYAMENT CONCERTAT (10 DE MAIG 2022)

Cartel Mesa Concertada 10 mayo 2022La Mesa Sectorial de l'Ensenyament Concertat es va reunir ahir 10 de maig de 2022. FSIE va valorar positivament aquesta convocatòria del Ministeri després de reiterades peticions de FSIE, perquè suposa un canvi en relació amb l'absència de diàleg i negociació de l'anterior etapa amb la ministra Isabel Celaá.

Des de FSIE hem tornat a demanar al Ministeri ordenar els temes a debatre i acordar un calendari de reunions de la Mesa Sectorial que faciliti una major freqüència i eficàcia de la Mesa.

El Ministeri ha manifestat estar disposat a dialogar i en aquesta reunió ens ha informat dels següents aspectes:

  • PROPOSTA DE LA MILLORA PROFESSIONAL DOCENT
El secretari d'Estat ha explicat el document elaborat pel Ministeri: “24 propuestas de mejora para la reforma de la profesión docente”.

En FSIE remetrem per escrit les nostres aportacions a aquest document i hem tornat a manifestar el que ja comuniquem a la ministra i al secretari d'Estat fa setmanes en el Consell Escolar de l'Estat: la denominada “carrera professional” ha d'incloure als docents dels centres concertats i que negociar-se en la Mesa Sectorial de la Concertada.

 A FSIE no acceptarem que el professorat dels centres concertats quedi exclòs d'aquesta importantíssima millora. Tampoc compartim que la segona fase de pràctiques que es proposa una vegada s'ha accedit al lloc de treball sigui només per als funcionaris públics.

Queda molt per treballar en aquest tema, però a FSIE el tenim clar des de fa molt temps i així ho venim defensant: la millora de la professió docent no pot ser només per als funcionaris públics docents i ha d'incloure a tots els professionals amb independència de la mena de centro en el que treballin.

  • REIAL DECRET 860/2010 TITULACIONS DEL PROFESSORAT
El nou currículum introdueix noves matèries especialment en ESO I Batxillerat. És necessari modificar aquest RD que regula les titulacions de professorat de centres privats en els diferents nivells educatius.

En els pròxims dies, el Ministeri farà una proposta sobre la qual des de FSIE farem les aportacions que considerem necessàries.

Des de FSIE hem demanat al Ministeri d'Educació garanties en la normativa perquè cap professor que està impartint actualment pugui sortir perjudicat en el seu lloc de treball. Estudiarem detingudament la proposta.

  • REIAL DECRET 132/2010 REQUISITS MÍNIMS DELS CENTRES
El Ministeri també proposarà modificacions a aquest Reial decret ja que, entre altres qüestions, s'ha d'incorporar el nivell 0-3 anys, el nou Batxillerat General o substituir els Programes de Qualificació Professional Inicial que figuren en l'RD per la FP Bàsica.

En FSIE estudiarem les modificacions que es proposin per part del Misteri i remetrà les aportacions que estimi oportú.


  • TEMES QUE FSIE DEMANA AL MINISTERI

Confiem que es produeixi la necessària negociació dels múltiples temes que hem plantejat reiteradament al Ministeri d'Educació i així ho exigirem. Entre els assumptes que ja hem proposat i que el Ministeri té en la seva Mesa, destaquem els següents:

 -Equiparació salarial dels docents amb els seus homòlegs de la funció pública en tots els conceptes retributius i la reducció de la seva càrrega lectiva.
 -Incorporar al pagament delegat al personal d'administració i serveis i personal complementari.
 -Ampliar el servei d'orientació a tots els nivells educatius.
 -Constituir la Comissió prevista en la Llei orgànica per a fixar el cost real del lloc escolar i el seu corresponent finançament que asseguri la seva gratuïtat.
 -Possibilitar la gratuïtat mitjançant l'extensió dels concerts educatius al tram 0-3 anys d'Educació Infantil.
 -Reduir el nombre d'alumnes per aula de manera flexible i adaptada a cada realitat per a millorar el sistema educatiu, evitar el tancament d'aules i la pèrdua d'ocupació.

Documents relacionats:

Cartel Reunión 10 de mayo de la Mesa Sectorial de la Enseñanza Concertada

Documento 24 propuestas de reforma para la mejora de la profesión docente