ACUMULACIÓ DE LACTÀNCIA
El Director General de Personal Docent i Centres Concertats explicà que l'actual acord d'acumulació de lactància estarà vigent fins a desembre d'enguany i que, per tant, proposa posar en marxa una comissió per a consensuar un nou acord.
FSIE i la resta de sindicats mostraren la seva oposició a negociar un nou acord que empitjori les condicions de l'actual.
El Conseller d'Educació afirmà que si es modificava l'acord actual seria per a millorar-lo.
PLA PILOT DE LLIURE ELECCIÓ DE LLENGUA
El Conseller d'Educació, Antoni Vera, exposa les línies mestres del Pla Pilot, anunciant que es podrien presentar esmenes a l'esborrany i discutir-les en la pròxima reunió de la Comissió de Concerts:
Els centres concertats poden accedir al Pla Pilot de forma voluntària per decisió de la seva titularitat i prèvia informació al Consell Escolar i al claustre de professors.
Han de complir amb les condicons necessàries d'espais per als desdoblaments i es necessita un mínim d'un 20% de l'alumnat que opti per una de les opcions ofertades.
Als centres que compleixin amb les condicions se'ls dotarà amb els recursos necessaris per a dur-lo a terme.
El Pla Pilot s'iniciarà al curs 2024-25 per a l'etapa de Primària i al curs 2025-26 per a l'etapa de secundària.
Es durà a terme una avaluació inicial i una avaluació final (6è i 4t d'ESO) de les competències adquirides.
La vigència inicial d'aquest Pla Pilot serà de 3 anys.
El Conseller afirmà que no s'ha hagut de modificar cap tipus de normativa i que el Pla Pilot s'ajusta al Decret de Mínims i a la Llei d'Educació de les Illes Balears (LEIB).
CENTRES D'ATENCIÓ PREFERENT
Els centres concertats podran sol·licitar ser considerats centres d'atenció preferent (CAP) aplicant els mateixos criteris que es demanen per a ser-ho els centres públics.
- Qualificació de l'Índex Socioeconòmic i Cultural del Centre (ISEC) amb valor igual o inferior a -0,5.
- Centres amb un ISEC inferior a -0,2 i que compleixin una d'aquestes condicions:
- Més del 20 % d'alumnat de l'ensenyament bàsic socioeconòmicament vulnerable.
- Més del 7 % d'alumnat de l'ensenyament bàsic nouvingut (alumnes sense matrícula activa durant els dos darrers cursos acadèmics).
Els centres d'atenció preferent obtenen una millora en recursos humans, econòmics i altres com una dotació addicional de professorat, una dotació econòmica extraordinària, major dotació de recursos digitals per a alumnes vulnerables, reducció de ràtios, criteris específics per a participació en les activitats de formació permanent, ajudes econòmiques per a activitats extraescolars, etc.
DOTACIÓ EXTRAORDINÀRIA PERSONAL DE SUPORT I PER AL BENESTAR EMOCIONAL
El Conseller d'Educació anuncià les següents millores per al curs 2024-25:
Tots els centres tendran un ATE de dotació fixa.
S'ampliarà la dotació d'hores d'Orientació per a Infantil-primària: 12 hores per als centres d'1 línia i 23 hores per als de 2 o més línies.
S'incorporarà la figura del psicòleg i la seva funció, que no s'ha de solapar amb la d'orientador educatiu, ha de ser la d'intervenir en assumptes de salut mental i fer-ne les derivacions que consideri oportunes al Servei de Salut.
FSIE va sol·licitar l'inici de la negociació per a l'increment dels mòduls econòmics destinats al finançament dels ATEs.
COMPLEMENT D'ACCIÓ TUTORIAL
Els representants de la Conselleria d'Educació ratificaren en Mesa la informació ja oferida, durant la reunió de la Comissió de seguiment de l'Acord de desembre, quant a que s'abonarà el Complement d'Acció Tutorial als docents de centres concertats i d'educació especial a partir de setembre d'enguant (curs 2024-25); amb la mateixa quantia que s'abona als tutors de l'escola pública.
NOVES TAULES SALARIALS 0'5%
A la nòmina d'aquest mes de març s'han aplicat noves taules salarials amb un increment del 0'5% derivat de l'evolució del PIB. Els efectes són a 1 de gener de 2023, per la qual cosa també s'han abonat els endarreriments corresponents.
S'adjunten les noves taules salarials en el format publicat per la Conselleria d'Educació.