COMUNICACIÓ

CONVOCADA LA MESA SECTORIAL D'ENSENYAMENT CONCERTAT

pilar alegria.jpgEl Ministeri d'Educació i Formació Professional convoca la Mesa Sectorial de l'Ensenyament Concertat per a demà 10 de maig, posant així fi a l'absència de diàleg i negociació que va caracteritzar l'anterior etapa de la ministra Isabel Celaá. Des de FSIE valorem positivament el canvi adoptat per Pilar Alegría i confia a recuperar el temps perdut.
En aquesta reunió el Ministeri explicarà a les organitzacions sindicals i patronals del sector la “proposta per a la millora de la professió docent”. FSIE ja ha tingut l'oportunitat de traslladar personalment a la ministra i al secretari d'Estat, Alejandro Tiana, que la "carrera professional" ha d'acordar-se també en la Mesa Sectorial per al personal docent de l'ensenyament concertat.
El Ministeri també donarà informació sobre la modificació del Reial decret que estableix les titulacions requerides al professorat d'ensenyament privat en tots els nivells educatius, així com la modificació del Reial decret que estableix els requisits mínims dels centres d'educació infantil, primària i l'educació secundària.
Així mateix, des de FSIE enviem un nou escrit dirigit a la ministra d'Educació sol·licitant que s'estableixi un calendari de reunions per a tractar altres assumptes de gran importància per al sector i que han estat demandats per l'organització, com són l'equiparació salarial dels docents amb els seus homòlegs de la funció pública en tots els conceptes retributius i la reducció de la seva càrrega lectiva, incorporar al pagament delegat al personal d'administració i serveis i personal complementari, incrementar en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2023 els mòduls dels concerts educatius per a evitar un major dèficit i la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i possibilitar l'extensió dels concerts educatius al tram 0-3 anys d'Educació Infantil.