COMUNICACIÓ

FSIE DONA LA BENVINGUDA Al NOU CURS ESCOLAR, REFORÇANT EL SEU COMPROMÍS AMB ELS TREBALLADORS DEL SECTOR I EL SEU FUTUR

Vuelta al Cole FSIE

Afrontam un curs escolar marcat per l'inici de l'aplicació de la LOMLOE. Una Llei contra la qual hem lluitat perquè està molt lluny de ser la que considerem necessària per a millorar el sistema educatiu i perjudica enormement els treballadors i centres de l'ensenyament reglat concertat i privada, així com d'educació infantil i d'atenció a persones amb discapacitat.

A més, comença amb mal peu. Amb una urgència que respon a l'obstinació del Govern i el Ministeri a aplicar la Llei en unes condicions, per al professorat, alumnat i centres que, per descomptat, no responen a criteris de qualitat.

El Ministeri i les Conselleries d'Educació han anat publicant els Reials decrets dels currículums en plenes vacances d'estiu. Ara, escassos dies abans que l'alumnat s'incorpori a les aules, es pretén que el professorat, sense haver rebut formació sobre el nou currículum competencial, estudiï el seu contingut, organitzi i programi els cursos imparells. No entenem que algú pugui pensar que això suposa “començar el curs amb normalitat”. La negativa a ajornar el seu començament un curs com va sol·licitar FSIE en el seu moment no té explicació tret que s'hagi tingut en compte només els interessos polítics i no els del professorat, alumnat i famílies.

Una vegada més toca als professionals donar el millor de nosaltres per a pal·liar aquesta situació i evitar que els nostres alumnes es vegin afectats negativament per aquestes decisions polítiques.

El context econòmic i les notícies que venim coneixent presagien mesos complicats i duros. La inflació, desbocada i sense control, està ocasionant una greu pèrdua de poder adquisitiu per als treballadors. Per a FSIE, recuperar el que estem perdent és un dels nostres objectius prioritaris en aquest nou curs.

El descens de la natalitat, la complicada situació dels centres d'educació infantil, el deficient finançament de l'ensenyament concertat i educació especial… Totes aquestes qüestions, unides a l'anterior, ens indiquen que aquest curs tindrem molt a dir i barallar amb administracions públiques i organitzacions patronals.

Malgrat tot, tornem amb la il·lusió de començar aquest nou curs, amb les ganes de veure als nostres companys i començar a treballar amb els nostres nous alumnes.

Al marge de les eleccions autonòmiques i municipals previstes per a maig, aquest curs 2022-23 se celebren eleccions sindicals en la majoria de les empreses del sector.

FSIE, com sempre, és aquí per a brindar-vos tota l'ajuda i suport que necessiteu. Ho fem des de la nostra independència, amb coherència, professionalitat i amb l'esperit de servei que caracteritzen a la nostra organització. Perquè som professionals com tu, orgullosos de pertànyer a aquest col·lectiu de l'educació privada i l'atenció a la discapacitat.

FSIE, l'únic sindicat independent format exclusivament per i per als professionals del sector, estarà al costat de vosaltres per a acompanyar-vos en tot moment. Continuarem lluitant pels nostres drets en una societat lliure i plural.

Estem compromesos amb el teu futur i amb el de tots. Per a poder continuar defensant-ho, us demanem el vostre suport i confiança en les eleccions sindicals dels vostres centres i empreses. Com més forts siguem, quants més creixem, com més FSIE fem entre tots, millor ens podrem defensar sobretot en aquests moments tan difícils.

Enllaç al vídeo 👉 https://youtu.be/2cKPF4K_Mxg